Suesue i luga o le talosaga o | pulse ultraviolet disinfection robot i fale tuʻufaʻatasi o le falemaʻi

jty (1)

O le Novel Coronavirus ua maua ai le malamalama o tagata ile leaga tele o faʻamaʻi pipisi i tagata soifua talu mai Tesema o le tausaga talu ai. O le ki i le malamalama lelei puipuia ma puipuia fuafuaga o le faia lelei i faʻamaʻi puipuia ma le faʻatonutonuina ma faʻamama le nofoaga o le tagata gasegase tausi.
I le fale suʻesuʻe suʻesuʻega, pulusoto maualuga-malosi malamalama tekonolosi ua faʻamaonia e aoga i disinfection ma sterilization. Ina ia mafai ona suʻesuʻe atili le siʻosiʻomaga lelei ma le agavaʻa o lenei le fesoʻotaʻi tekonolosi, sa faia ai e se polofesa Suʻesuʻega Inisetiute se suʻesuʻega fa masina ile Queen's Hospital i North London, UK.

jty (2)

O lenei suʻesuʻega na faia mai ia Iulai 2014 e oʻo ia Novema 2014. 40 uarota tumaoti i le falemaʻi na filifilia e fai ma suʻesuʻega. Ina ua maeʻa ona faʻateʻaina tagata mamaʻi mai le falemaʻi, na latou faʻamamaina lima i le fofo o le hypochlorite, ma iʻu ai loa ona faʻamamaina i latou i mea e faʻaaoga mo le faʻamamaina o le toto. Ina ua mavae lena, polofesa ave faʻataʻitaʻiga o aerobic siama, faʻailoa le inoculated agar ipu i le le onosaʻi vaʻaia nofoaga, ma tofotofoina uaua uaua ultraviolet disinfection O le aʻafiaga o masini i le microorganism o le a faʻamaumau ai foʻi le falemaʻi aufaigaluega lagona i le faʻaaogaina o masini.

Faʻataʻitaʻiga metotia

O le vaega suʻesuʻe na fuafuaina se faʻatusatusaga suʻesuʻega e faʻataʻitaʻi ai lima maualuga-taimi fesoʻotaʻi luga (moega uʻamea, pallet laulau, faletaele lima, faletaele nofoa ma faletaele 'au paipa) i luma o disinfection, ina ua maeʻa disinfection faʻasolosolo ma ina ua maeʻa disinfection o pulsed ultraviolet disinfection meafaigaluega e iloilo ai le aoga o puluped ultraviolet disinfection meafaigaluega i luga o le faʻaititia o le siʻosiʻomaga filogia i le tuʻu eseʻese uarota o faʻateʻa gasegase Feusuaiga.

Filifiliga faʻataʻitaʻi

Filifili uarota (6 potu i le iunite) mai matuitui faʻafomaʻi falemaʻi iunite. O le fale suʻesuʻe ua fuafuaina e le faʻamaumauga o faʻamaʻi pipisi ma le faʻatonutonuina mo le faʻaaogaina o siama puipuia ma tagata faʻatonutonu. O filifiliga filifilia o le potu suesue e faapea:

(1) Tatau ona tasi le potu;

(2) Tatau ona nofo ia le itiiti ifo i le 48 itula;

(3) E tatau ona aveʻese i le aso lava e tasi o faʻataʻitaʻiga le aoina;

(4) Tatau ona faʻaaogaina o se faʻafesoʻotaʻiga potu.

Faʻataʻitaʻiga faʻagasologa

Na faʻaputuputuina faʻataʻitaʻiga o microbiological baseline ina ua uma ona faʻateʻaina, ae e leʻi oʻo i le faʻamamaina masani. E lima maualuga fesoʻotaʻiga luga na faʻataʻitaʻia e le trypsin soybean agar contact plate (Oxford, Basingstoke, UK) ma le lautele o le 5 mm;

Fomaʻi faʻamama faʻaaoga 1000 ppm (0.1%) chlorine disinfectant (activalum

Faʻaopopo; Ecolab, Cheshire, UK) mo le faʻamamaina tulaga faʻamamaina ma lona lua faʻataʻitaʻiga;

O le potu na faʻasusuluina e le pulse disinfecting robot. E tolu togi na filifilia mo uarota taʻitasi: itu e lua o le moega ma le fale taele. Taʻitasi itu na irradiated mo 5min. Ina ua maeʻa le faʻamaʻi totoga, sa aoina faʻataʻitaʻiga mai le tutusa o laupepa e 5 e faʻamaeʻaina ai le faʻaiuga mulimuli.

O le faʻataʻitaʻiga faʻaputuga tuu i luga o muamua filifilia luga e puipuia ai se faʻaletonu poʻo le suia o le faʻamamaina auala. I le maeʻa ai o le aoina o faʻataʻitaʻiga, o le trypsin soybean agar contact plate na toe foʻi mai i le fale suʻesuʻe, ua faʻapipiʻiina i le ea i le 37 ° C mo le 48 itula, faitau ma faʻamaumau le aofaʻi o kolone fausia iunite (CFU).

Suʻesuʻega o faʻamatalaga

O le tasi potu na teʻena ona e leai se faʻamatalaga e uiga i le faʻamaʻi o mea faigaluega o le uaua, ma le faʻataʻitaʻiga na faʻaititia i le 39 potu.

I le amataga, o le lapoʻa tele (93%) o potu faʻaleagaina na vaʻaia i luga o le moega pupuni, lea na faʻaititia i le 36% ina ua maeʻa le faʻamamaina o tusi ma le 7% ina ua maeʻa le faʻamamaina e le pulsed ultraviolet disinfection robot.

jty (3)

iʻuga faʻataʻitaʻi

Ina ua maeʻa ona faʻamamaina le robot e le UV pulsed, o le siama na afaina i le CFU na paʻu i lalo e 78.4%, 91% maualalo ifo i lo le amataga bioburden level. O le CFU o MDRO i luga o le atigilima na faʻaititia e 5 ogalaau. E ala i suʻesuʻega ma suʻesuʻega, ua faamalieina le aufaigaluega meafaigaluega i le mafanafana o le oloa.

faʻaiuga

Tele ma sili atu fou leai ni fesoʻotaiga disinfection meafaigaluega o loʻo faʻaaogaina i le atoa fomaʻi fanua e mautinoa ai le mama o le falemaʻi siosiomaga. I lenei faʻataʻitaʻiga, na matou maua ai:
1. O le tuʻufaʻatasia o le faʻamamaina faʻafoliga ma vailaʻau faʻamamaina na le mafai ona faʻamamaina lelei le microbial filogia i le siosiomaga.
2. Ina ua maeʻa ona faʻaaogaina mea faigaluega o le faʻaaogaina o le paʻu ultraviolet, o le pito i luga o le filogia o le fale tuʻufaʻatasi na matua faʻaititia lava.


Taimi Post: Tes-11-2020